Az áfonya dicsérete

Napi 15 dkg áfonya rendszeres fogyasztása jelentősen megemeli a vér antioxidáns tartalmát -- ezt bizonyítják a legutóbbi kutatások is. A kutatók sokáig nem foglalkoztak az áfonya élettani hatásával annak alacsony C-vitamin tartalma miatt, de miután a kutatások felfedezték az antioxidánsokat és a flavonoidokat, az áfonya a figyelem középpontjába került. A kutatások szerint az antioxidánsok és a flavonoidok pedig elengedhetetlenek a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás), a cukorbetegség, az öregedés, daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a DNS-t károsító szabad gyökökkel szemben is.

Áfonyatortánk egy szelete kb. 3--4 dkg áfonyát tartalmaz. Diós piskótalapok, kókusztejszínes áfonyakrémmel töltve, eritrittel édesítve. Teteje friss áfonyaszemekkel díszítve. Igazán egészséges sütemény. 

Forrás: dr. Andrew Weil, dietless.hu
2015. január